Aspic van asperges met verse tuinkruiden en rauwe ham
Informatie
- Wit
- 4 personen
- Hoofdgerecht
- Meer dan 30 minuten
Bereiding
- Schil de asperges en breek de harde punten.
- Kook de schillen en de harde stukken 20 minuten in 2 liter water.
- Zeef de bouillon en kook de asperges gaar in het kookvocht.
- Snijd de asperges in 2 en snijd de onderste stukken in blokjes.
- Breng 4 dl van het aspergebouillon aan de kook samen met de wijn.
- Vermeng met de in koud water geweekte gelatine.
- Breng de gelei op smaak met citroensap, zout en peper.
- Verdeel de blokjes asperges in vormpjes, samen met 4 gesnipperde sneetjes ham en de tuinkruiden.
- Verdeel de gelei in de vormpjes en laat ze minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
- Verwijder de gelei uit de vormen en dien ze op met de aspergepunten en de overgebleven ham.
- Besprenkel de aspergepunten eventueel met een beetje olijfolie.