Aspic van asperges met verse tuinkruiden en rauwe ham

De ingredienten

  • 1 kg asperges
  • 8 sneetjes rauwe ham
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte kervel
  • 1/2 el gehakte munt
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 dl witte wijn
  • het sap van 1/2 citroen
  • zout en peper.

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en breek de harde punten.
  2. Kook de schillen en de harde stukken 20 minuten in 2 liter water.
  3. Zeef de bouillon en kook de asperges gaar in het kookvocht.
  4. Snijd de asperges in 2 en snijd de onderste stukken in blokjes.
  5. Breng 4 dl van het aspergebouillon aan de kook samen met de wijn.
  6. Vermeng met de in koud water geweekte gelatine.
  7. Breng de gelei op smaak met citroensap, zout en peper.
  8. Verdeel de blokjes asperges in vormpjes, samen met 4 gesnipperde sneetjes ham en de tuinkruiden.
  9. Verdeel de gelei in de vormpjes en laat ze minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
  10. Verwijder de gelei uit de vormen en dien ze op met de aspergepunten en de overgebleven ham.
  11. Besprenkel de aspergepunten eventueel met een beetje olijfolie.