Terug naar Recepten

Avocado gevuld met asperges en garnalen

Wit Hoofdgerecht 4 personen Max. 15 minuten

Avocado gevuld met asperges en garnalen

Ingrediënten

 2 avocados

 1 kg. asperges

 3 el mayonaise

 3 el lobbig geklopte slagroom

 1 el tomatenketchup

 scheut(je) cognac

 zout en peper

 paar druppels worcestershire saus

 paar druppels tabasco

 4 takje(s) dille

 garnalen

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
  • Halveer de avocado's, verwijder de pitten en haal het vruchtvlees er (met een meloen- of aardappelboor, voor bolletjes) uit en snijd het in blokjes.
  • Meng de stukjes asperges met het avocadovruchtvlees en de garnalen en vul hiermee de lege avocadohelften.
  • Klop een dressing van de mayonaise, slagroom, tomatenketchup, cognac, het zout, de peper, worcestershire saus en tabasco en schenk deze over de avocadovulling.
  • Garneer met een takje dille.

    Slanke variatie:
  • Neem fritessaus (35%) olie in plaats van mayonaise en kwark of Griekse yoghurt in plaats van slagroom.