Avocado met groentevulling

De ingredienten

  • 4 groene asperges
  • 2 el citroensap
  • 1 avocado per persoon
  • 2 gekookte aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 4 el. doperwtjes (uit blik)
  • 1/4 komkommer
  • 4 el mayonaise
  • enkele blaadjes sla
  • zout, peper

Informatie

  • Groen
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Gaar de groene asperges volgens het basisrecept en snijd ze in stukken van 3 cm.
  2. Snijd de paprika, komkommer, gekookte aardappelen in kleine blokjes.
  3. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pitten.
  4. Besprenkel de avocadohelften met het citroensap.
  5. Drapeer de blaadjes sla op een schaal en leg hier de avocadohelften op.
  6. Vermeng de blokjes paprika, komkommer en gekookte aardappelen, doperwtjes en stukjes asperge in een kom met de mayonaise.
  7. Schep alles voorzichtig dooreen en maak het mengsel op smaak met wat zout en peper.
  8. Verdeel de groentevulling over de avocadohelften en serveer het gerecht onmiddellijk.