Basisbereiding witte asperges

De ingredienten

Informatie

  • Wit
  • 1 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Voorbereiding

  1. Snijd voordat je begint met het schillen van witte asperges ongeveer 1,5 cm van de onderzijde af en leg de asperges 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en zijn ze makkelijker te schillen.
  2. Schil de asperges vervolgens met een speciale aspergeschiller of dunschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit steeds iets overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Schil royaal en twee keer helemaal rond.
  3. Bereiding

    1. Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook.
    2. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren.
    3. Haal de asperges voorzichtig uit het kookvocht met een schuimspaan of twee vorken en laat de asperges goed uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.