Terug naar Recepten

Bavarois van asperges en zalm

Groen Hoofdgerecht 3 personen Meer dan 60 minuten

Bavarois van asperges en zalm

Ingrediënten

 1 kg. groene asperges

 150 gr. gemarineerde zalm

 2,5 dl room

 1 dl witte wijn

 het sap van 1/2 citroen

 3 blaadjes gelatine

 1 potje forel of zalmeitjes

Bereiding

  • Schil de asperges en snijd de onderste 3 cm af.
  • Breng de schillen en de onderstukken aan de kook in 1,5 liter water.
  • Laat 20 minuten zachtjes koken en zeef het vocht.
  • Kook de geschilde asperges gaar in het kookvocht.
  • Breng de wijn en 2 dl aspergevocht aan de kook en laat tot de helft inkoken.
  • Vermeng met de in koud water geweekte gelatine.
  • Klop de room niet te stijf en vermeng met de aspergegelei.
  • Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Snijd de punten van de asperges op maat van de gebruikte vormpjes en snijd de punten middendoor (in de lengte).
  • Bekleed de buitenkant van de vormpjes met aspergepunten.
  • Snijd de overgebleven stukken asperges in kleine stukjes en verdeel ze in de vormpjes.
  • Verdeel de gemarineerde zalm op de asperges en giet de vormpjes vol met de bavarois.
  • Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de vormpjes en schik de bavarois op borden.
  • Versier met viseitjes en een takje dragon.
  • Dien op met een lichte vinaigrette van citroensap en olijfolie.