Ingrediënten
1 kg. groene asperges
150 gr. gemarineerde zalm
2,5 dl room
1 dl witte wijn
het sap van 1/2 citroen
3 blaadjes gelatine
1 potje forel of zalmeitjes
Bereiding
- Schil de asperges en snijd de onderste 3 cm af.
- Breng de schillen en de onderstukken aan de kook in 1,5 liter water.
- Laat 20 minuten zachtjes koken en zeef het vocht.
- Kook de geschilde asperges gaar in het kookvocht.
- Breng de wijn en 2 dl aspergevocht aan de kook en laat tot de helft inkoken.
- Vermeng met de in koud water geweekte gelatine.
- Klop de room niet te stijf en vermeng met de aspergegelei.
- Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
- Snijd de punten van de asperges op maat van de gebruikte vormpjes en snijd de punten middendoor (in de lengte).
- Bekleed de buitenkant van de vormpjes met aspergepunten.
- Snijd de overgebleven stukken asperges in kleine stukjes en verdeel ze in de vormpjes.
- Verdeel de gemarineerde zalm op de asperges en giet de vormpjes vol met de bavarois.
- Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
- Verwijder de vormpjes en schik de bavarois op borden.
- Versier met viseitjes en een takje dragon.
- Dien op met een lichte vinaigrette van citroensap en olijfolie.