Bavarois van asperges en zalm

De ingredienten

  • 1 kg. groene asperges
  • 150 gr. gemarineerde zalm
  • 2,5 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • het sap van 1/2 citroen
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 potje forel of zalmeitjes

Informatie

  • Groen
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd de onderste 3 cm af.
  2. Breng de schillen en de onderstukken aan de kook in 1,5 liter water.
  3. Laat 20 minuten zachtjes koken en zeef het vocht.
  4. Kook de geschilde asperges gaar in het kookvocht.
  5. Breng de wijn en 2 dl aspergevocht aan de kook en laat tot de helft inkoken.
  6. Vermeng met de in koud water geweekte gelatine.
  7. Klop de room niet te stijf en vermeng met de aspergegelei.
  8. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  9. Snijd de punten van de asperges op maat van de gebruikte vormpjes en snijd de punten middendoor (in de lengte).
  10. Bekleed de buitenkant van de vormpjes met aspergepunten.
  11. Snijd de overgebleven stukken asperges in kleine stukjes en verdeel ze in de vormpjes.
  12. Verdeel de gemarineerde zalm op de asperges en giet de vormpjes vol met de bavarois.
  13. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  14. Verwijder de vormpjes en schik de bavarois op borden.
  15. Versier met viseitjes en een takje dragon.
  16. Dien op met een lichte vinaigrette van citroensap en olijfolie.