Terug naar Recepten

Bladerdeeg met zalm, spinazie en asperges

Groen Hoofdgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Bladerdeeg met zalm, spinazie en asperges

Ingrediënten

 4 bladerdeegbakjes

 200 gr groene asperges

 250 gr zalmfilet

 1/2 el sojasaus

 1/2 tl sesamolie

 250 gr spinaziebladeren

 1 el droge sherry

Voorbeiding

Citroen-botersaus:

  • 1 el. boter
  • 1 el. vers citroensap
  • zout en peper; naar smaak
  • 2 el. verse bieslook; fijngesneden

Bereiding

  • Verwijder evt. graten uit de zalm en snijd hem in 4 gelijke stukken.
  • Marineer met sojasaus vermengd met sesamolie en laat staan.
  • Maak de asperges klaar volgens het basisrecept (warm houden).
  • Stoom of blancheer de zalm in 5 minuten gaar.
  • Warm de spinazie op met sojasaus vermengd met sherry.
  • Laat het vocht wat inkoken.
  • Verwarm de bladerdeeg bakjes volgens instructies op het pak.

Citroen-botersaus:

  • Snijd de boter in kleine stukjes.
  • Breng het citroensap aan de kook in een klein pannetje en laat het tot de helft inkoken.
  • Roer de boter er beetje bij beetje door tot er een romig sausje is ontstaan.
  • Op smaak brengen met peper en zout.

 

  • Plaats de bladerdeeg bakjes op twee grote borden en begin met een laag spinazie met daarop een stuk zalm.
  • Leg de asperges mooi op en lepel citroen-boter saus over het geheel.
  • Tot slot wat bieslook erover strooien.