Terug naar Recepten
Bulgursalade met tonijn en asperges
Groen Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
250 gr. bulgur
500 gr. groene asperges
200 gr. tuinbonen (vers gedopt of diepvries)
2 el olijfolie
2 blikjes tonijn in olijfolie (160 g), uitgelekt
1 rode ui, gesnipperd
6 zongedroogde tomaatjes in olie (pot), uitgelekt
6 el olijfolie extra vierge
1 citroen, geperst
1 bosje platte peterselie, grof gehakt
Bereiding
- Kook de bulgur in ruim water met zout in 10 min. beetgaar.
- Kook de tuinbonen in 4-5 min. beetgaar.
- Snijd een plakje van de onderzijde van de asperges en snijd ze in schuine stukjes.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie.
- Bak de asperges in 6-8 min. beetgaar.
- Spoel de bulgur en de tuinbonen in een vergiet onder stromend water koud.
- Laat goed uitlekken en doe in een schaal.
- Meng er de groene asperges, de tonijn, de rode ui en de tomaatjes door.
- Schep de extra vierge olijfolie, het sap van de citroen en de peterselie door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Lekker met plat brood.