Terug naar Recepten

Bulgursalade met tonijn en asperges

Groen Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Bulgursalade met tonijn en asperges

Ingrediënten

 250 gr. bulgur

 500 gr. groene asperges

 200 gr. tuinbonen (vers gedopt of diepvries)

 2 el olijfolie

 2 blikjes tonijn in olijfolie (160 g), uitgelekt

 1 rode ui, gesnipperd

 6 zongedroogde tomaatjes in olie (pot), uitgelekt

 6 el olijfolie extra vierge

 1 citroen, geperst

 1 bosje platte peterselie, grof gehakt

Bereiding

  • Kook de bulgur in ruim water met zout in 10 min. beetgaar.
  • Kook de tuinbonen in 4-5 min. beetgaar.
  • Snijd een plakje van de onderzijde van de asperges en snijd ze in schuine stukjes.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie.
  • Bak de asperges in 6-8 min. beetgaar.
  • Spoel de bulgur en de tuinbonen in een vergiet onder stromend water koud.
  • Laat goed uitlekken en doe in een schaal.
  • Meng er de groene asperges, de tonijn, de rode ui en de tomaatjes door.
  • Schep de extra vierge olijfolie, het sap van de citroen en de peterselie door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Lekker met plat brood.