Carpaccio van asperges met parmaham, parmezaan en witte truffelolie

De ingredienten

  • 8 dikke witte asperges
  • 8 dunne plakjes parmaham
  • 1 bosje raket sla
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • balsamico azijn
  • extra vierge olijfolie
  • zwarte peper
  • witte truffelolie

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. De asperges uit dit recept worden niet gekookt.
  2. Schil de asperges en neem dan de geschilde asperge aan het uiteinde en maak dunne plakjes met de dun schiller.
  3. Breng de asperges op smaak met de olie en azijn en de zwarte peper.
  4. Leg 2 plakjes parma plat op een bord en dresseer de asperges luchtig op een hoopje op de ham, strooi er de kaas over en werk af met de raket sla.
  5. Dit recept is ook lekker als je geen truffelolie gebruikt.