Charlotte van asperges met zalmtartaar en krokant gebakken gamba

De ingredienten

  • 16 asperges
  • 400 g Noorse zalmfilet
  • 4 kwarteleieren
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1/2 bosje bieslookm fijngesneden
  • 1/2 bosje dille, fijngesneden
  • 1/2 bosje kervel, fijngesneden
  • 2 dl French dressing
  • 1 bos frisee sla
  • 1 el citroensap
  • 1 el kikkerman soja
  • Rasp van een halve citroen
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen peper
  • Panko, Japans broodkruim
  • Eiwit
  • Bloem

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de asperges beetgaar in water met zout en laat ze afkoelen in het vocht.
  2. Kook de kwarteleitjes gedurende 4 minuten, spoel ze koud en verwijder de schil.
  3. Was de sla en pluk deze fijn in een bekken. Meng deze met de helft van de fijngesneden kruiden en breng op smaak met de French dressing.
  4. Snijd de zalmfilet zeer fijn tot tartaar en breng deze op smaak met de gemalen peper en grof zeezout.
  5. Voeg de overgebleven kruiden toe, het citroenrasp en sap en meng alles goed onder elkaar.
  6. Dep de gamba's droog op keukenpapier, haal ze door de bloem. Klop het overtollige bloem eraf.
  7. Haal de gamba's door het eiwit en als laatste door de panko.
  8. Frituur de gamba's goudbruin, eventueel nazouten voor de smaak.
  9. Plaats 4 stekers rond (8 cm) op een plateau.
  10. Verdeel de asperges in gelijke grote (6 cm) en snijd ze doormidden.
  11. Plaats ze tegen de binnenkant van de steker en vul deze af met de gemarineerde zalmtartaar.
  12. Afgarneren met de kruidensla en de gekookte kwarteleitjes.
  13. Plaats daarna op een bord en voeg op speelse wijze de gefrituurde gamba toe.