Cocktail met Asperges

De ingredienten

  • 400 gr. asperges
  • 1 sjalotje
  • 1,5 dl mayonaise
  • 1,5 dl zure room
  • 2 hardgekookte eieren
  • citroensap
  • zout, peper
  • cognac
  • peterselie
  • 100 gr. gekookte ham
  • worchestersaus

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Snijd de ham in fijne reepjes.
  3. Schil het sjalotje en hak het uiterst fijn.
  4. Hak wat peterselie fijn.
  5. Meng 3/4 van de ham door de asperges.
  6. Roer de mayonaise en de zure room door elkaar en meng er het sjalotje door, de gehakte peterselie en wat citroensap.
  7. Breng de saus op smaak met zout, peper, worcestersaus en een scheutje cognac.
  8. Leg het asperge-ham mengsel in de cocktailglazen, schenk er wat saus over en versier de cocktail met de rest van de ham en een paar achtergehouden aspergepunten.
  9. Snijd de hardgekookte eieren in 6 parten.
  10. Leg 3 parten op een cocktail, die tenslotte nog met wat peterselie wordt bestrooid.
  11. Serveer er vers stokbrood bij.