Ingrediënten
400 gr. asperges
1 sjalotje
1,5 dl mayonaise
1,5 dl zure room
2 hardgekookte eieren
citroensap
zout, peper
cognac
peterselie
100 gr. gekookte ham
worchestersaus
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en snijd ze in kleine stukjes.
- Snijd de ham in fijne reepjes.
- Schil het sjalotje en hak het uiterst fijn.
- Hak wat peterselie fijn.
- Meng 3/4 van de ham door de asperges.
- Roer de mayonaise en de zure room door elkaar en meng er het sjalotje door, de gehakte peterselie en wat citroensap.
- Breng de saus op smaak met zout, peper, worcestersaus en een scheutje cognac.
- Leg het asperge-ham mengsel in de cocktailglazen, schenk er wat saus over en versier de cocktail met de rest van de ham en een paar achtergehouden aspergepunten.
- Snijd de hardgekookte eieren in 6 parten.
- Leg 3 parten op een cocktail, die tenslotte nog met wat peterselie wordt bestrooid.
- Serveer er vers stokbrood bij.