Terug naar Recepten

Cocktail met Asperges

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Cocktail met Asperges

Ingrediënten

 400 gr. asperges

 1 sjalotje

 1,5 dl mayonaise

 1,5 dl zure room

 2 hardgekookte eieren

 citroensap

 zout, peper

 cognac

 peterselie

 100 gr. gekookte ham

 worchestersaus

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en snijd ze in kleine stukjes.
  • Snijd de ham in fijne reepjes.
  • Schil het sjalotje en hak het uiterst fijn.
  • Hak wat peterselie fijn.
  • Meng 3/4 van de ham door de asperges.
  • Roer de mayonaise en de zure room door elkaar en meng er het sjalotje door, de gehakte peterselie en wat citroensap.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper, worcestersaus en een scheutje cognac.
  • Leg het asperge-ham mengsel in de cocktailglazen, schenk er wat saus over en versier de cocktail met de rest van de ham en een paar achtergehouden aspergepunten.
  • Snijd de hardgekookte eieren in 6 parten.
  • Leg 3 parten op een cocktail, die tenslotte nog met wat peterselie wordt bestrooid.
  • Serveer er vers stokbrood bij.