Cocktail van asperges en rivierkreeftstaartjes

De ingredienten

  • 100 gr. witte asperges
  • 100 gr. groene asperges
  • 6 witte aspergetips
  • 150 gr rivierkreeftstaartjes
  • 1 sjalotje
  • Basilicumtopjes
  • Rock chives (cress)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Informatie

  • Groen/Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  • Schil de witte en groene asperges, snijd deze in schuine stukjes.
  • Kook de witte aspergestukjes beetgaar en laat afkoelen in het kookvocht.
  • Blancheer de groene aspergestukjes.
  • Schil de witte aspergetips vanaf de helft van de asperge, kook beetgaar.
  • Snipper de sjalot en stoof gaar in olijfolie.
  • Meng de stukjes asperge met de rivierkreeftstaartjes en het sjalotje.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het over cocktailglazen.
  • Garneer met de witte- en groene aspergekopjes en de aspergetips.
  • Steek er wat rock chives en basilicumtopjes in.