Croustades met aspergepesto en rauwe ham
Informatie
- Wit
- 3 personen
- Snack
- Meer dan 30 minuten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C (hete lucht op 160°C).
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en laat ze uitlekken.
- Bestrijk de sneetjes brood aan beide zijde goed met olie en leg ze in de vormpjes.
- Laat de punten iets uitsteken zodat ze iets hol liggen.
- Rooster ze in het midden van de oven in ca. 7 minuten goudbruin.
- Laat ze afkoelen en verwijder de vormpjes.
- Pak de uitgelekte, afgekoelde asperges en snijd de kop met 2 cm steel er vanaf.
Houd deze topjes apart.
- Doe de rest van de asperges en de olie in de keukenmachine.
- Pel de knoflook en pers ze erboven uit.
- Pureer dit en breng het op smaak met zout en peper.
- Snijd de ham in reepjes.
- Besmeer het brood met de aspergepuree.
- Verdeel de ham en de aspergepunten erover.
- Garneer met de olijven.