Terug naar Recepten

Een Hollandse pieper met goud gevuld

Wit Bijgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Een Hollandse pieper met goud gevuld

Ingrediënten

 1 kg witte asperges

 6 grote vastkokende aardappels

 4 hard gekookte eieren

 200 gr. beenham

 150 gr. kastanje champignons

 200 ml aspergesaus

 Peper en zout

 Nootmuskaat

 Bieslook

 Aluminiumfolie

Voorbeiding

  • Was de aardappels goed af. (eventueel afborstelen onder stromend koud water)
  • Kook 4 aardappels heel met schil, en 2 aardappels geschild in water en zout gaar(goed af laten koelen)
  • Schil de asperges, snijd ze in stukjes van 4 cm en kook ze beetgaar in ± 8 min. met wat zout.
  • Voeg iets later de aspergepunten aan het kokende water toe.
  • Kook 4 eieren hard.

 

Bereiding

  • Was de aardappels goed af. (eventueel afborstelen onder stromend koud water.
  • Kook 4 aardappels heel met schil, en 2 aardappels geschild in water en zout gaar(goed af laten koelen)
  • Schil de asperges, snijd ze in stukjes van 4 cm en kook ze beetgaar in ± 8 min. met wat zout.
  • Voeg iets later de aspergepunten aan het kokende water toe.
  • Kook 4 eieren hard. 
  • Snijd de kastanje champignons in plakjes, en bak deze kort in de koekenpan.
  • Maak de aspergesaus, bv. hollandse saus of gebruik een pakje aspergesaus.
  • Hol de 4 grote aardappelen uit met een meloenbolletjes(pommes parisiene) lepel.
  • Snijd de gekookte geschilde aardappels in kleine blokjes.
  • Snijd de ham in kleine blokjes.
  • Snijd de eieren in reepjes(2 x door de eiersnijder).
  • Meng de aardappelblokjes, ham, eieren, de aspergestukjes en de aspergesaus (evt. de gebakken champignons als vervanger voor de ham of als extra toevoeging) voorzichting door elkaar.
  • Voeg naar smaak, zout, peper en wat nootmuskaat toe.
  • Vul de aardappels met het aspergemengsel, garneer af met wat bieslook.
  • Pak de aardappels in met aluminiumfolie.
  • Dit gerecht kan in een voorverwarmde oven op 185 gr. ±15 à 20 minuten verwarmd worden.