Een Hollandse pieper met goud gevuld

De ingredienten

  • 1 kg witte asperges
  • 6 grote vastkokende aardappels
  • 4 hard gekookte eieren
  • 200 gr. beenham
  • 150 gr. kastanje champignons
  • 200 ml aspergesaus
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • Bieslook
  • Aluminiumfolie

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Voorbereiding

 

Bereiding

  1. Was de aardappels goed af. (eventueel afborstelen onder stromend koud water)
  2. Kook 4 aardappels heel met schil, en 2 aardappels geschild in water en zout gaar(goed af laten koelen)
  3. Schil de asperges, snijd ze in stukjes van 4 cm en kook ze beetgaar in ± 8 min. met wat zout.
  4. Voeg iets later de aspergepunten aan het kokende water toe.
  5. Kook 4 eieren hard.

     

    1. Was de aardappels goed af. (eventueel afborstelen onder stromend koud water.
    2. Kook 4 aardappels heel met schil, en 2 aardappels geschild in water en zout gaar(goed af laten koelen)
    3. Schil de asperges, snijd ze in stukjes van 4 cm en kook ze beetgaar in ± 8 min. met wat zout.
    4. Voeg iets later de aspergepunten aan het kokende water toe.
    5. Kook 4 eieren hard. 
    6. Snijd de kastanje champignons in plakjes, en bak deze kort in de koekenpan.
    7. Maak de aspergesaus, bv. hollandse saus of gebruik een pakje aspergesaus.
    8. Hol de 4 grote aardappelen uit met een meloenbolletjes(pommes parisiene) lepel.
    9. Snijd de gekookte geschilde aardappels in kleine blokjes.
    10. Snijd de ham in kleine blokjes.
    11. Snijd de eieren in reepjes(2 x door de eiersnijder).
    12. Meng de aardappelblokjes, ham, eieren, de aspergestukjes en de aspergesaus (evt. de gebakken champignons als vervanger voor de ham of als extra toevoeging) voorzichting door elkaar.
    13. Voeg naar smaak, zout, peper en wat nootmuskaat toe.
    14. Vul de aardappels met het aspergemengsel, garneer af met wat bieslook.
    15. Pak de aardappels in met aluminiumfolie.
    16. Dit gerecht kan in een voorverwarmde oven op 185 gr. ±15 à 20 minuten verwarmd worden.