Ingrediënten
1 kg witte asperges
6 grote vastkokende aardappels
4 hard gekookte eieren
200 gr. beenham
150 gr. kastanje champignons
200 ml aspergesaus
Peper en zout
Nootmuskaat
Bieslook
Aluminiumfolie
Voorbeiding
- Was de aardappels goed af. (eventueel afborstelen onder stromend koud water)
- Kook 4 aardappels heel met schil, en 2 aardappels geschild in water en zout gaar(goed af laten koelen)
- Schil de asperges, snijd ze in stukjes van 4 cm en kook ze beetgaar in ± 8 min. met wat zout.
- Voeg iets later de aspergepunten aan het kokende water toe.
- Kook 4 eieren hard.
Bereiding
- Was de aardappels goed af. (eventueel afborstelen onder stromend koud water.
- Kook 4 aardappels heel met schil, en 2 aardappels geschild in water en zout gaar(goed af laten koelen)
- Schil de asperges, snijd ze in stukjes van 4 cm en kook ze beetgaar in ± 8 min. met wat zout.
- Voeg iets later de aspergepunten aan het kokende water toe.
- Kook 4 eieren hard.
- Snijd de kastanje champignons in plakjes, en bak deze kort in de koekenpan.
- Maak de aspergesaus, bv. hollandse saus of gebruik een pakje aspergesaus.
- Hol de 4 grote aardappelen uit met een meloenbolletjes(pommes parisiene) lepel.
- Snijd de gekookte geschilde aardappels in kleine blokjes.
- Snijd de ham in kleine blokjes.
- Snijd de eieren in reepjes(2 x door de eiersnijder).
- Meng de aardappelblokjes, ham, eieren, de aspergestukjes en de aspergesaus (evt. de gebakken champignons als vervanger voor de ham of als extra toevoeging) voorzichting door elkaar.
- Voeg naar smaak, zout, peper en wat nootmuskaat toe.
- Vul de aardappels met het aspergemengsel, garneer af met wat bieslook.
- Pak de aardappels in met aluminiumfolie.
- Dit gerecht kan in een voorverwarmde oven op 185 gr. ±15 à 20 minuten verwarmd worden.