Eiersaus voor bij de Asperges

De ingredienten

  • 2 hardgekookte eieren, per persoon
  • Per ei een volle el yogo-, mayo- of halvanaise
  • Koffiemelk
  • Kipkruiden
  • Bieslook
  • Peper
  • Zout

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Doe de gepelde eieren plus de overige ingrediënten, behalve de koffiemelk, in een ruime kom en met een staafmixer mixen.
  2. Koffiemelk toevoegen en blijven mixen tot er een zachte saus zonder klontjes ontstaat, die eruitziet als mayonaise.
  3. Proeven of er nog zout of peper bij moet voor de smaak.
  4. In de magnetron iets verwarmen tot lauwwarm. Niet koken, want dan wordt het net roerei.
  5. Serveertips:
    Opdienen als deksaus voor de gekookte witte asperges.  Ook lekker met gekookte nieuwe aardappeltjes en een goede kwaliteit gekookte ham en voor vegetariërs de gerookte vegetarische ham (broodbeleg) van de grootgrutter.