Ingrediënten
4 dikke witte asperges
8 dunne groene asperges
Zout
Suiker
Roomboter
4 middelgrote eieren
4 el. melk
1 bakje tuinkers
Witte peper
300 gr. gekookte beenham zonder vetrand
100 gr. Mascarpone
1 dl. Rieslingwijn
2 blaadjes witte gelatine
1 dl. slagroom
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- De asperges af laten koelen en droog deppen.
- Eieren loskloppen met melk en afgeknipte tuinkers, peper en zout naar smaak toevoegen en er 4 dunne omeletten van bakken (niet kleuren), deze tussen keukenpapier eveneens laten afkoelen.
- Gelatine laten weken in koud water.
- De Riesling verwarmen en de uitgeknepen gelatine erin oplossen.
- Met de Mascarpone vermengen.
- Slagroom stijf kloppen.
- Beenham heel fijn malen in de keukenmachine en door de Mascarponemassa scheppen.
- Slagroom erdoor roeren en uitstrijken over de omeletten.
- Op elke omelet, dicht tegen elkaar gedrukt, 1 witte en 2 groene asperges leggen.
- Omelet oprollen om de asperges heen en elke omelet stevig in een vel plastic folie rollen en ca 3 uur in de koelkast leggen.
- Rolletjes uitpakken en om-en-om, recht, dan wel schuin doorsnijden in stukken van ca 3 cm.
- Als deze schijfjes op hun rechte snijvlak gezet worden hebben ze een decoratieve schuine bovenkant.