Ingrediënten
300 gr. witte asperges
300 gr. groene asperges
3 eieren
1,5 dl room
zout en peper
boter
Bereiding
- Spoel de asperges even in koud water, verwijder het onderste harde gedeelte van beide types asperges.
- Schil enkel de witte asperges met een dunschiller.
- Houd 4 witte en 4 groene asperges apart en kook de andere asperges gaar.
- De 8 asperges die je apart houdt zijn voor de versiering en kook je het best afzonderlijk gaar zodat je er zeker van bent dat ze hun mooie vorm behouden.
- Terwijl de asperges garen, roer je de eieren met de room los zoals voor een omelet.
- Verdeel dit mengsel in twee porties.
- Giet de asperges voorzichtig af.
- Mix de witte en de groene asperges afzonderlijk fijn in een blender.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng de helft van de eieren onder de groene aspergepuree.
- Herhaal hetzelfde voor de witte aspergepuree.
- Breng ze indien nodig op smaak met zout en peper.
- Smeer 4 vormpjes in met boter.
- Vul ze tot de helft met de puree van witte asperges, vul de andere helft aan met de puree van groene asperges.
- Zet de vormpjes in een ovenschotel die je tot 1/4 van de bovenrand van de vormpjes vult met warm water.
- Zet het geheel 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal ze uit de oven en laat ze nog 5 minuten rusten alvorens ze te ontvormen.