Terug naar Recepten

Frisse aspergesalade van Mathijs Vrieze

Wit Salade 3 personen Max. 15 minuten

Frisse aspergesalade van Mathijs Vrieze

Ingrediënten

 500 gr. Nederlandse asperges

 100 gr. doperwtjes

 verse munt

 verse peterselie

 halve zoete ui

 snufje gemalen komijn

 1 el. yoghurt

 1 el. mayonaise

 snufje zout en peper

Bereiding

  • Schil de asperges, snijd 2 cm van de onderkant af en breng in een ruime pan met water aan de kook. Zodra het water kookt 2 minuten koken, de asperges uit het water halen en af laten koelen. Hierdoor blijven de asperges beetgaar.
  • Maak in een ruime kom de dressing van yoghurt, mayonaise, fijngesnipperde zoete ui, doperwtjes, fijngehakte peterselie en munt. Breng de dressing op smaak met een snufje gemalen komijn, zout en peper.
  • Snijd de asperges in stukjes en meng door de dressing. De salade is lauwwarm lekker, maar je kunt hem ook in de koelkast bewaren en koud eten.
  • Serveersuggestie: lekker als amuse, lunchsalade, voorgerecht met gerookte zalm of rosbief. Als diner met ei, ham of kipfilet.
  • Wilt u de bereiding van dit recept zien? Klik hier.