Frisse salade met in soja saus gemarineerde kalfshaas waarbij mousse van zwezerik en gemarineerde asperges.

De ingredienten

 • Kalfshaas
 • Frisesalade
 • Dubbel-AA Asperges

Informatie

 • Wit
 • 3 personen
 • Hoofdgerecht
 • Meer dan 30 minuten

Voorbereiding

Ingrediënten voor de soja saus:
1 dl kikoman
1 dl ketjap
1 dl balsamico
2 dl gember siroop
3 dl maiskiemolie
0,5 dl oestersaus

Ingrediënten voor mousse van zwezerik:
1 kg zwezerik
1 ltr. bouillon
0,5 ltr. room
0,5 ltr. slagroom
15 blaadjes gelatine

 

 

Bereiding

 1. Bereiding Sojasaus:
  Voor de soja saus kan alles met elkaar vermengd worden ( pas op NIET de Mais kiem olie, deze giet je er op het laatst erbij en NIET roeren ).
 2. Zwezerik-mousse
  De zwezerik eerst goed spoelen in koudwater. Vervolgens de zwezerik samen met de room en bouillon op een laag vuur gaar koken en af laten koelen in zijn eigen vocht (rustig laten koken omdat er dan zo min mogelijk vocht verlies is). Dan gaan we de zwezerik schoonmaken en ontdoen van de vliezen en pezen. Het vocht van de zwezerik op een laag vuurtje opzetten totdat deze warm is, en haal dan van het vuur. De gelatine in weinig vocht laten weken en toevoegen bij het zwezerik vocht. Dan het geheel blenderen(mixen) in de magimix. Doe de slagroom opkloppen totdat het nog wat vloeibaar is. Doe de zwezerik door een zeef draaien en spatel de room erbij. Op smaak maken met peper en zout.
 3. Kalfshaas
  De kalfshaas op smaak maken met peper en zout. Bak de kalfshaas(boter of olie) aan in een voor verhitte pan, dat je het vleesdicht schroeit en mooi roze gebakken is. De mooi gebakken kalfshaas in dunne plakjes snijden en deze in de soja saus 1 1/2 uur laten intrekken (marineren).
 4. Dubbel AA Asperges
  Schillen, beet gaar koken en ook in de soja saus marineren.
 5. Frisse salade
  Frise sla wassen en plukken.