Terug naar Recepten

Garnalentaartje met groene asperges

Groen Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Garnalentaartje met groene asperges

Ingrediënten

 200 g Hollandse garnalen

 500 g dunne groene asperges

 15 g verse basilicum, heel fijn gehakt

 1 eetlepel witte wijnazijn

 2 eetlepels olijfolie

 200 g hüttenkäse

 vierkleuren peper

 6 cherrytomaatjes, in dunne plakjes

Bereiding

  • Snijd de aspergepunten op gelijke lengte van 8 cm af.
  • Leg de aspergepunten in een stoommandje en stoom ze in een stoompan (of steamer) afgedekt in 6-8 minuten beetgaar.
  • Spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd de resterende asperges in piepkleine blokjes. Leg de blokjes in een vergiet en schenk er ruim een liter kokend water over. Laat de blokjes goed uitlekken.
  • Klop in een kom een dressing van de azijn met de olijfolie, 1 eetlepel basilicum en wat zout en versgemalen peper. Schep de aspergeblokjes erdoor.
  • Meng in een kom de hüttenkäse met driekwart van de garnalen en 2 eetlepels basilicum en voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
  • Zet de ringvorm op een bord en schep er een kwart van het garnalenmengsel in.  Druk het mengsel goed aan en trek dan voorzichtig de ringvorm omhoog. Maak zo nog 3 garnalentaartjes.
  • Bedek de bovenkant van de taartjes met plakjes tomaat en leg de aspergepunten met nog wat garnalen erop.
  • Schep kleine bergjes van het aspergemengsel  rond het garnalentaartje en leg op elk bergje twee garnalen.