Terug naar Recepten
Garnalentaartje met groene asperges
Groen Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
200 g Hollandse garnalen
500 g dunne groene asperges
15 g verse basilicum, heel fijn gehakt
1 eetlepel witte wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
200 g hüttenkäse
vierkleuren peper
6 cherrytomaatjes, in dunne plakjes
Bereiding
- Snijd de aspergepunten op gelijke lengte van 8 cm af.
- Leg de aspergepunten in een stoommandje en stoom ze in een stoompan (of steamer) afgedekt in 6-8 minuten beetgaar.
- Spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
- Snijd de resterende asperges in piepkleine blokjes. Leg de blokjes in een vergiet en schenk er ruim een liter kokend water over. Laat de blokjes goed uitlekken.
- Klop in een kom een dressing van de azijn met de olijfolie, 1 eetlepel basilicum en wat zout en versgemalen peper. Schep de aspergeblokjes erdoor.
- Meng in een kom de hüttenkäse met driekwart van de garnalen en 2 eetlepels basilicum en voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
- Zet de ringvorm op een bord en schep er een kwart van het garnalenmengsel in. Druk het mengsel goed aan en trek dan voorzichtig de ringvorm omhoog. Maak zo nog 3 garnalentaartjes.
- Bedek de bovenkant van de taartjes met plakjes tomaat en leg de aspergepunten met nog wat garnalen erop.
- Schep kleine bergjes van het aspergemengsel rond het garnalentaartje en leg op elk bergje twee garnalen.