Gebakken asperges met aardappelsalade

De ingredienten

  • 1 kg asperges
  • 4-5 eieren
  • suiker
  • zout
  • bloem
  • paneermeel
  • zonnebloemolie
  • 1 kg aardappelen
  • boter

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Voorbereiding

Dressing voor de aardappelsalade:

Bereiding

  1. suiker
  2. 1-2 sjalotjes of 1 kleine ui
  3. azijn
  4. wijnazijn
  5. peper en zout
  6. paar druppels olie en water
    1. Aardappels koken en af laten koelen.
    2. De asperges schillen en ± 10 minuten opzetten met een beetje suiker en een klontje boter.
    3. Afgieten en af laten koelen.
    4. De afgekoelde asperges in bloem rollen en door 3 geklopte hele eieren halen.
    5. Af laten druipen en als laatste door fijne paneermeel rollen.
    6. De asperges in de zonnebloemolie mooi knapperig, rozig bakken.
    7. De gebakken asperges op een voorverwarmde schaal of bord leggen.
    8. 1-2 hard gekookte eieren halveren en schaal versieren met eieren.
    9. De gekookte afgekoelde aardappelen in plakjes snijden.
    10. Deze in een kom doen en de dressing erbij doen met gesnipperde sjalotjes/ui.