Gebakken Asperges met Scampi

De ingredienten

  • 12 asperges, geschild
  • 12 scampis
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Saus: 100 gr. asperges (ondereinden)
  • Saus: 0,5 dl room
  • Saus: 1 el crème fraiche
  • Saus: 73 dl witte wijn of Noilly
  • Saus: Prat extra dry
  • Saus: bieslook
  • Saus: kervel
  • Saus: 100 gr. boter
  • Saus: peper en zout
  • Saus: cayennepeper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook, voor de saus, de geschilde ondereinden van asperges met weinig zout gaar. Bewaar een halve deciliter van het kookvocht.
  2. Laat dit aspergevocht samen met de room, crème fraiche, witte wijn of Noilly Prat en de aspergestukjes tot de helft inkoken.
  3. Hak de bieslook en kervel fijn.
  4. Pureer de ingekookte massa met een staafmixer of in de keukenmachine.
  5. Passeer alles door een zeef en houd de saus warm.
  6. Bestrooi de scampis met weinig peper en zout.
  7. Neem twee pannetjes, doe in beide 1-2 eetlepels olijfolie en verhit deze.
  8. Doe in de ene pan de asperges en in de andere de scampis en bak beide tot ze licht verkleuren. Houd ze warm in de oven en verwarm de saus.
  9. Monteer de saus met de in klontjes verdeelde boter.
  10. Breng de saus op smaak met peper, zout, een snufje cayennepeper en roer er op het laatste moment de fijngehakte kruiden door.
  11. Leg de asperges op vier voorverwarmde borden, drapeer de scampis eroverheen en verdeel de saus over de borden.