Gebonden aspergesoep

De ingredienten

  • 750 g witte asperges
  • 40 g boter
  • 40 g meel
  • 250 g slagroom
  • Zout
  • Bosje basilicum
  • Dille
  • Witte peper
  • Citroensap
  • Mespunt suiker

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Soep
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en verwijder de houterige ondereinde.
  2. Doe de schillen en ondereinden in ongeveer 800 ml water met een snufje zout. Kook deze ongeveer 20 min op middelhoog vuur.
  3. Snijd de asperges in stukken. Haal de schillen en ondereinden uit de pan en voeg de asperges toe aan het kookvocht. Kook de asperges op laag vuur ongeveer 15 min.
  4. Giet de asperges af en laat ze uitlekken. Vang het kookvocht op.
  5. Verhit de boter in de pan. Doe het meel in de pan en voeg al roerend het kookvocht en de slagroom toe. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten doorkoken.
  6. Voeg de kruiden toe en pureer de soep.
  7. Doe de asperges weer in de soep en maak deze op smaak met zout, peper, citroensap en suiker.