
Ingrediënten
1 kg witte asperges
zout
suiker
roomboter
8 plakken gekookte achterham
geraspte schil van 1 sinaasappel
3 el fijngehakte verse dragonblaadjes
2 el grove mosterd
1/4 liter slagroom
1 eigeel
50 gr. geraspte belegen kaas
Bereiding
- Asperges schoonmaken, schillen en in ruim water met wat zout, suiker en een kluitje roomboter gaarkoken.
- Asperges laten uitlekken.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Slagroom half stijfkloppen (yoghurtdikte) met een snufje zout.
- Eigeel losroeren met de mosterd en de helft van de kaas en dit door de slagroom spatelen.
- Leg in elke plak gekookte achterham 2-4 asperges.
- Asperges bestrooien met dragon en sinaasappelschil en oprollen.
- Rolletjes op de bakplaat leggen en de slagroom erover scheppen.
- Rest van de kaas erover strooien.
- Rolletjes een kwartier midden in de voorverwarmde oven zetten. (200 C.)
- Serveer warm.