Gegratineerde asperges met sjalotten en tomaten

De ingredienten

  • 4 sjalotten
  • 4 vleestomaten
  • 50 g boter
  • 3 el fijngesneden basilicum
  • vers gemalen witte peper
  • 160 g blauwe kaas
  • 40 g creme fraiche
  • 2 kg witte asperges

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en breng het water met zout aan de kook. Laat ze in 15-20 minuten gaar worden. Laat de asperges uitlekken.
  2. Leg de asperges in een vuurvaste ingevette schaal.
  3. Ontvel de vleestomaten en snijd ze in blokjes.
  4. Schil de sjalotten en snijd ze fijn.
  5. Smelt de boter en fruit de sjalotten daarin.
  6. Voeg tomaten en basilicum toe en laat ze kort mee fruiten.
  7. Breng het geheel op smaak met peper en schep het over de asperges.
  8. Snijd de kaas fijn, roer er de crème fraiche door en verdeel het mengsel over de tomaten.
  9. Zet de schaal 5 minuten onder de voorverhitte grill.