Terug naar Recepten

Gegratineerde asperges met sjalotten en tomaten

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Gegratineerde asperges met sjalotten en tomaten

Ingrediënten

 4 vleestomaten

 4 sjalotten

 50 g boter

 3 el fijngesneden basilicum

 vers gemalen witte peper

 160 g blauwe kaas

 40 g creme fraiche

 2 kg witte asperges

Bereiding

  • Schil de asperges en breng het water met zout aan de kook. Laat ze in 15-20 minuten gaar worden. Laat de asperges uitlekken.
  • Leg de asperges in een vuurvaste ingevette schaal.
  • Ontvel de vleestomaten en snijd ze in blokjes.
  • Schil de sjalotten en snijd ze fijn.
  • Smelt de boter en fruit de sjalotten daarin.
  • Voeg tomaten en basilicum toe en laat ze kort mee fruiten.
  • Breng het geheel op smaak met peper en schep het over de asperges.
  • Snijd de kaas fijn, roer er de crème fraiche door en verdeel het mengsel over de tomaten.
  • Zet de schaal 5 minuten onder de voorverhitte grill.