Terug naar Recepten
Gegratineerde asperges met sjalotten en tomaten
Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
4 vleestomaten
4 sjalotten
50 g boter
3 el fijngesneden basilicum
vers gemalen witte peper
160 g blauwe kaas
40 g creme fraiche
2 kg witte asperges
Bereiding
- Schil de asperges en breng het water met zout aan de kook. Laat ze in 15-20 minuten gaar worden. Laat de asperges uitlekken.
- Leg de asperges in een vuurvaste ingevette schaal.
- Ontvel de vleestomaten en snijd ze in blokjes.
- Schil de sjalotten en snijd ze fijn.
- Smelt de boter en fruit de sjalotten daarin.
- Voeg tomaten en basilicum toe en laat ze kort mee fruiten.
- Breng het geheel op smaak met peper en schep het over de asperges.
- Snijd de kaas fijn, roer er de crème fraiche door en verdeel het mengsel over de tomaten.
- Zet de schaal 5 minuten onder de voorverhitte grill.