Terug naar Recepten

Gegratineerde asperges met spekreepjes en wijn

Paars Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Gegratineerde asperges met spekreepjes en wijn

Ingrediënten

 1 kg witte of groene asperges

 1 grote ui

 1 teentje knoflook

 200 gr. magere spekreepjes

 zout en (versgemalen) peper

 1 el olijfolie

 1 glas droge witte wijn

 4 el geraspte kaas

Bereiding

  • Asperges schillen en naar eigen smaak lang laten of in stukjes snijden.
  •  Asperges in water met zout beetgaar koken (ong. 10 minuten, afhankelijk van dikte), afgieten en uit laten lekken.
  • Ui en knoflook snipperen. 
  • Spekreepjes in olie uitbakken.
  • Als spek knapperig is ui toevoegen.
  • Als ui begint te kleuren knoflook kort meebakken.
  • Blus af met wijn, bestrooi met wat peper en laat kort inkoken.
  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Schep de asperges in een ovenschaal, schep er het spekmengsel over en bestrooi met geraspte kaas.
  • Zet kort onder de grill tot kaas begint te kleuren.