Gegrilde asperges met carpaccio en truffelolie

De ingredienten

  • 4 dikke witte asperges per persoon
  • 100 gr carpaccio per persoon
  • Rucola
  • Cherry tomaatjes
  • Pijnboompitjes
  • Geroosterd Parmezaanse kaas, in grove vlokken geraspt
  • Truffelolie
  • Balsamico stroop
  • Zwarte peper uit de molen

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de asperges net beetgaar, laat ze uitlekken en dep droog.
  2. Verwarm de grillpan en grill de asperges in enkele minuten gaar.
  3. Doe de carpaccio op een bord, leg er een handvol rucola op.
  4. Leg de asperges op de rucola, versier met wat cherrytomaatjes.
  5. Druppel er de truffelolie overheen, en een paar toefjes balsamico stroop.
  6. Bestrooi het geheel met pijnboompitjes en wat kaas vlokken.
  7. Als laatste peper uit de molen (en zout, indien gewenst) op het gerecht.