Gegrilde asperges met lamskoteletjes waarbij gepofte krielaardappeltjes met tijm, rozemarijn, knoflook en zeezout

De ingredienten

  • 3 asperges
  • Halve lamsrack
  • 125 gr. krielaardappeltjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl. grof zeezout
  • 3 el. olijfolie
  • Peper en zout
  • Jus

Informatie

  • Wit
  • 1 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  • Schil de asperges en kook deze gaar
  • Haal de asperges uit het vocht en leg ze op een doek te drogen
  • Bak de lamsrack rondom goudbruin en gaar het daarna in een oven van 80 ◦c gedurende ± 45 minuten
  • Was de krielaardappeltjes goed, snijd ze doormidden, meng met de olijfolie, tijmblaadjes, rozemarijnblaadjes, fijn gesneden knoflook en grof zeezout
  • Gaar de krielaardappeltjes in een oven van 125 ◦c totdat deze gaar zijn
  • Maak de grillpan goed heet en grill hier de asperges in
  • Dresseer de asperges op bord
  • Snijd de koteletjes van de lamsrack af en dresseer deze op de asperges
  • Dresseer de krielaardappeltjes samen met de kruiden over het gerecht
  • Lepel er wat jus omheen