Gegrilde lamskroon 'Hoogecraene'

De ingredienten

  • 500 gr. witte asperges
  • 750 gr. lamskroon van Nieuw-Zeelandsvlees
  • peper
  • zeezout
  • 1 bio-citroen
  • 1/2 bosje munt
  • 1 bosjes gladde peterselie
  • 6 el olijfolie
  • 1 afgestreken tl suiker
  • 30 gr. pijnboompitten
  • 1 bosje rucola
  • 200 gr. zure room
  • 200 gr. sugar snaps

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Dep de lamskroon droog met huishoudpapier en kruid met peper en zout.
  2. Rasp de citroenschil dun en pers het sap uit.
  3. Spoel de munt en de peterselie en schud ze droog. Trek de blaadjes van de steeltjes en hak deze erg fijn.
  4. Roer de kruiden samen met de citroenschil en 3 tot 4 el sap, 3 el olijfolie en suiker.
  5. Maak een antikleefpan warm en rooster daarin de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn.
  6. Spoel de rucola, laat uitlekken en hak deze fijn.
  7. Roer de rucola door de zure room. Voeg de pijnboompitten en wat zout toe.
  8. Schil de asperges en snijd de uiteinden er van af. Halveer de asperges overlangs.
  9. Maak de sugar snaps schoon.
  10. Verwarm 3 el olijfolie in een antikleefpan en bak de asperges aan beide kanten ongeveer 5 minuten.
  11. Voeg de sugar snaps toe en laat het 3 minuten verder bakken. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Gril de lamskroon gedurende 18 minuten op de hete grill. Draai ze regelmatig om.
  13. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  14. Bestrijk het vlees met kruidenpasta en snij het in stukken.
  15. Serveer met asperges en rucola-zure room.