Gegrilleerde zeebaars met asperges en pesto

De ingredienten

  • 8 zeebaars filets a 100 g
  • 16 asperges
  • 500 g basilicum
  • 100 g rozeval aardappelen
  • 100 g pijnboompitten
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie extra vierge
  • Roomboter
  • Peper en zout

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bereid de pesto in een vijzel of keukenmachine van de pijnboompitten, basilicum, knoflook, olijolie, Parmezaan, peper en zout.
  2. Schil de asperges en kook ze volgens het basisrecept.
  3. Schil de aardappelen en tourneer ze bij tot gelijke vorm.
  4. Kook de aardappelen op de gebruikelijk wijze gaar.
  5. Verhit de grillpan en druppel wat olie over de vis, grilleer de vis in 2 minuten aan iedere kant gaar en breng op smaak met peper en zout.
  6. Dresseer 4 asperges per persoon op de borden en verdeel de vis er over.
  7. Verdeel wat toefjes pesto over de vis en garneer af met wat verse basilicum blaadjes en eventueel een koekje van Parmezaan.
  8. Wentel wat roomboter door de aardappeltjes en serveer apart