Gekonfijte asperges in ganzenvet gegaard waarbij kalfssukade, aardappeltjes en suikerpeultjes

De ingredienten

  • 3 asperges
  • 2 grote aardappelen
  • Kalfssukade á 125 gr. gegaard
  • 50 gr. suikerpeultjes
  • ½ ltr. ganzenvet
  • Peper en zout

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  • Schil de asperges en snijd in stukjes van 5 cm.
  • Smelt het ganzenvet, niet laten kleuren en gaar hierin de aspergestukjes.
  • Modeleer de aardappels in gelijke stukken van 5 cm lang en gaar ook in het ganzenvet.
  • Maak de suikerpeultjes schoon, blancheer deze en snijd doormidden.
  • Snijd de kalfssukade in mooie gelijke stukken van 5 cm x 1cm.
  • Breng alle ingrediënten op smaak met peper en zout.
  • Verdeel alle ingrediënten in een weckpotje en doe er 3 eetlepels ganzenvet bij.
  • Sluit het weckpotje en verwarm dit in een oven van 120 ◦c gedurende ± 15 minuten.