Gekookte asperge met lentegroenten en gerookte zalm

De ingredienten

  • 2 el witte wijn
  • 2 el zijn
  • 2 eidooiers
  • 12 plakjes gerookte zalm
  • 100 g doperwten
  • 100 g peultjes
  • 4 eieren
  • 1 el azijn
  • 50 g boter
  • 16 witte asperges
  • 100 g boter
  • 1 el gehakte peterseli
  • peper en zout

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges, verwijder de harde ondereinden en kook deze in water met zout en 50 g boter ongeveer 8 minuten. Hierna uit het water nemen en laten doorgaren.
  2. Breng een pan water met 1 el azijn aan de kook.
  3. Breek hierin voorzichtig de eieren en pocheer deze.
  4. Snijd de peultjes in stukjes en kook deze samen met de doperwten beetgaar in water met wat zout.
  5. Maak een saus door de azijn, witte wijn en de eidooiers te mengen, breng op smaak met zout en peper en klop deze massa boven een warm waterbad van +/- 85°C.
  6. Laat de boter smelten in een pannetje en voeg die al kloppend bij de opgeklopte eidooiers.
  7. Voeg op het laatste moment de gehakte peterselie toe.
  8. Leg de gekookte asperges op een warm bord en lepel de beetgare lentegroente hierover.
  9. Drapeer hier overheen de plakjes zalm en de gepocheerde eitjes.
  10. Lepel als laatste de hollandaise saus om het gerecht.