Gemarineerde asperges

De ingredienten

  • 1 kg asperges AA
  • Water
  • Groentenbouillon tablet
  • Beetje suiker
  • Goede olijfolie
  • Verse peper
  • Wijnazijn
  • Verse dille
  • Gembersiroop
  • Gekookte eieren
  • Cherry-tomaatjes
  • Toast met echte boter

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges goed schillen.
  2. Marinade maken van olijfolie, peper, wijnazijn, verse dille en gembersiroop.
  3. Asperges in kippenbouillon met beetje suiker ongeveer 10 minuten laten koken en dan laten nagaren in bouillon, ze moeten enigszins beetgaar zijn.
  4. Laat de asperges afkoelen en dan ongeveer 30 minuten marineren in olijfmengsel.
  5. Asperges uit het olijfmengsel halen, beetje laten uitlekken en mooi serveren op een bord met als garnering wat schijfjes gekookt ei en cherrytomaatjes.
  6. Geef hierbij toast met echte boter.