Terug naar Recepten

Gemarineerde asperges

Wit Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Gemarineerde asperges

Ingrediënten

 1 kg asperges AA

 Water

 Kippebouillon tablet

 Beetje suiker

 Goede olijfolie

 Verse peper

 Wijnazijn

 Verse dille

 Gembersiroop

 Gekookte eieren

 Cherry-tomaatjes

 Toast met echte boter

Bereiding

  • Asperges goed schillen.
  • Marinade maken van olijfolie, peper, wijnazijn, verse dille en gembersiroop.
  • Asperges in kippenbouillon met beetje suiker ongeveer 10 minuten laten koken en dan laten nagaren in bouillon, ze moeten enigszins beetgaar zijn.
  • Laat de asperges afkoelen en dan ongeveer 30 minuten marineren in olijfmengsel.
  • Asperges uit het olijfmengsel halen, beetje laten uitlekken en mooi serveren op een bord met als garnering wat schijfjes gekookt ei en cherrytomaatjes.
  • Geef hierbij toast met echte boter.