Gepocheerde tongfilet met asperge en paddestoelen
Informatie
- Groen
- 4 personen
- Hoofdgerecht
- Minder dan 30 minuten
Bereiding
- Week de gedroogde paddenstoelen ca. 4 uur en knijp ze goed uit voor gebruik.
- Snijd ongeveer 2 cm van het ondereinde van de groene asperge en kook deze met de doperwten in water met zout beetgaar.
- Verhit de visfond tot ongeveer 80°C en gaar hierin de tongfilets in ca. 8 minuten.
- Bewaar de gegaarde tongfilets in een warme oven.
- Giet de room bij de visfond en laat dit inkoken tot ongeveer 1 dl.
- Voeg 50 g in blokjes gesneden koude boter toe en maak de saus met een staafmixer schuimig.
- Pel en snipper het sjalotje en fruit dit aan in de gesmolten bakboter.
- Voeg de asperge, doperwten en paddenstoelen toe en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de groenten op een voorverwarmd bord en leg hierop de gepocheerde tongfilet.
- Lepel de schuimige roomsaus om het gerecht.