Geroerbakte asperge met kip en courgette

De ingredienten

  • 1 el oestersaus
  • 2 el sojasus
  • peper en zout
  • 2 el olie
  • 2 kleine courgettes
  • 50 g kipfilet in reepjes
  • 1 kg groene (en) of witte asperges
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 lente-uitjes

Informatie

  • Groen/Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Voorbereiding

S

Bereiding

  1. Schil de witte asperges, verwijder ongeveer 2 cm van de onderzijde. Was de groene asperges en snijd ongveer 2 cm van de onderzijde. Snijd de asperges in stukken van 4 a 5 cm.
  2. Snijd de courgettes in kleine blokjes
  3. Verhit de olie in de wok en bak de kipreepjes goudbruin.
  4. Voeg de asperge toe en roerbak deze 4 minuten mee.
  5. Voeg vervolgens de courgette blokjes, de sojasaus, oestersaus en de gember toe.
  6. Roerbak alles totdat de asperges beetgaar zijn.
  7. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en strooi deze vlak voor het serveren over het gerecht.