Geroerbakte asperges-tagliatelle met Leidsche kaas

De ingredienten

  • 500 gr. witte asperges
  • 500 gr. groene asperges
  • 250 gr. belegen Leidsche kaas(komijnekaas)
  • Bosje bosui
  • 250 gr. champignons
  • 300 gr. zalm
  • Peper en zout
  • Bekertje crème fraîche
  • Een paar takjes dille

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de witte asperges en snijd 2 cm van de onderkant van de witte en groene asperges af.
  2. Snijd vervolgens met de kaasschaaf, of dunschiller vanaf de kop de groene en witte asperges in slierten.
  3. Snijd de bosui in grove stukken en de champignons in plakken.
  4. Schenk een scheut olijfolie in de wokpan en roerbak eerst de bosui iets gaar, de aspergeslierten erbij en zout en peper.
  5. Roerbak dit 10 minuten.
  6. Zalm erbij en de kaas in kleine stukjes.
  7. Op het laatst de crème fraîche en de fijngesneden dille erbij. Goed doorwarmen.
  8. De zalm als laatste toevoegen.
    1. Serveer bijvoorbeeld met tagliatelle....