Geroerbakte asperges

De ingredienten

  • 400 g witte en/of groene asperges
  • 1 middelgrote ui
  • 200 g snijbonen
  • 1 paprika rood
  • 1 conference peer
  • 1 steel prei
  • Beetje olie (bakolie)
  • Peper en zout naar smaak

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Witte asperges schillen, ondereinden eraf. De asperges in grove stukken snijden. Kopjes apart houden.
  2. Indien je de groene asperges ook wilt gebruiken, deze als eerste in de pan.
  3. Die groene ongeschild, snijden in grove stukken en kopjes apart houden.
  4. De ui schillen en in grove stukken snijden.
  5. De paprika in iets kleinere stukjes snijden.
  6. De prei onder- en bovenkant eraf halen. (groen gewoon meebakken) snijden in stukken zoals de ui.
  7. Snijbonen schonen en in 2 centimeter lange stukken snijden (chinoise).
  8. De conference peer schillen en klokhuis eruit en in quartier snijden. (indien een dikke peer dan in 6en of 8en snijden.)
  9. Pan op een hoog vuur en de olie erin.
  10. Voeg de snijbonen, (groene asperges ook) toe en bak even aan.
  11. Voeg daarna de rest van de groenten toe.
  12. Na ongeveer 5 minuten de kopjes en de peer toevoegen en even laten meewarmen.