Geroosterde asperges met gebraden Texels lam

De ingredienten

  • 1 lamsrack van ca. 350 gr met 4 ribben
  • 6 witte asperges
  • 6 groene asperges
  • 4 grote, geschilde aardappelen
  • 200 gr gewassen en ontnerfde spinazie
  • 1 hardgekookt ei
  • bloem
  • losgeklopt eiwit
  • paneermeel of witbroodkruim
  • 2 dl lamsjus

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges schillen en beetgaar koken. Laten afkoelen in het kookvocht.
  2. Aardappelen gaar koken en een mooi gladde puree van maken.
  3. Gewassen en grof gesneden spinazie door de puree mengen samen met het grof gehakte ei.
  4. De stamppot in 2 kleine vuurvast schaaltjes doen en bestrooien met paneermeel of witbroodkruim.
  5. Lamsrack roosteren en rustig aan de zijkant van de barbecue laten doorgaren.
  6. Asperges afdrogen en roosteren op de barbecue.
  7. Het stamppotje ondertussen in een oven of op de barbecue verwarmen.
  8. Lamsjus op monteren met boter en op smaak brengen.