Terug naar Recepten

Gevuld brood met asperge-ham salade

Wit Lunch 0 personen 15 - 30 minuten

Gevuld brood met asperge-ham salade

Ingrediënten

 500 g geschilde en gekookte asperges

 200 g gekookte ham (dikke plakken)

 8 hardgekookte eieren

 2 stengels bleekselderij

 125 ml mayonaise

 125 ml zure room

 zout

 versgemalen peper

 8-10 slabladen

 1 groot rond bruin brood

 enkele takjes peterselie

Bereiding

  • Snijd de uitgelekte asperges, de ham en de eieren in stukjes.
  • Trek de draden van de bleekselderij en snijd deze in dunne reepjes.
  • Roer de mayonaise en zure room door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Schep de ham, asperge, bleekselderij, ei en de mayonaise door elkaar.
  • Snijd een kapje van het brood en hol het brood tot ongeveer 2 cm van de korst uit.
  • Bedek de bodem en binnenkant van het brood met de slablaadjes en laat deze iets uit het brood komen.
  • Leg het brood op een schaal en vul het met de salade.
  • Garneer met de toefjes peterselie.