Ingrediënten
500 g geschilde en gekookte asperges
200 g gekookte ham (dikke plakken)
8 hardgekookte eieren
2 stengels bleekselderij
125 ml mayonaise
125 ml zure room
zout
versgemalen peper
8-10 slabladen
1 groot rond bruin brood
enkele takjes peterselie
Bereiding
- Snijd de uitgelekte asperges, de ham en de eieren in stukjes.
- Trek de draden van de bleekselderij en snijd deze in dunne reepjes.
- Roer de mayonaise en zure room door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Schep de ham, asperge, bleekselderij, ei en de mayonaise door elkaar.
- Snijd een kapje van het brood en hol het brood tot ongeveer 2 cm van de korst uit.
- Bedek de bodem en binnenkant van het brood met de slablaadjes en laat deze iets uit het brood komen.
- Leg het brood op een schaal en vul het met de salade.
- Garneer met de toefjes peterselie.