Gevuld brood met asperge-ham salade

De ingredienten

  • 1 groot rond bruin brood
  • 8-10 slabladen
  • versgemalen peper
  • zout
  • 125 ml zure room
  • 125 ml mayonaise
  • 2 stengels bleekselderij
  • 8 hardgekookte eieren
  • 200 g gekookte ham (dikke plakken)
  • 500 g geschilde en gekookte asperges
  • enkele takjes peterselie

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Lunch
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de uitgelekte asperges, de ham en de eieren in stukjes.
  2. Trek de draden van de bleekselderij en snijd deze in dunne reepjes.
  3. Roer de mayonaise en zure room door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Schep de ham, asperge, bleekselderij, ei en de mayonaise door elkaar.
  5. Snijd een kapje van het brood en hol het brood tot ongeveer 2 cm van de korst uit.
  6. Bedek de bodem en binnenkant van het brood met de slablaadjes en laat deze iets uit het brood komen.
  7. Leg het brood op een schaal en vul het met de salade.
  8. Garneer met de toefjes peterselie.