Gevulde rookvleesrolletjes

De ingredienten

  • 200 gram kipfilet
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 100 gram gesneden rookvlees
  • 200 gram groene asperges
  • zout en peper

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Snack
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en laat ze uitlekken.
  2. Breng de bouillon aan de kook.
  3. Doe de kipfilet in de bouillon en kook de filet op een niet te hoog vuur, in ongeveer 15 minuten gaar.
  4. Snijd de kipfilet in stukjes en pureer de stukjes kip met behulp van een keukenmachine.
  5. Voeg tijdens het pureren een klein scheutje bouillon toe.
  6. Meng de crème fraiche en de bieslook door de mousse van kip.
  7. Breng de mousse op smaak met zout en peper.
  8. Smeer de plakjes rookvlees in met de mousse. Leg er een asperge op. Rol de plakjes op en steek de rolletjes vast met een cocktailprikker.