Gnocchi met groene asperges

De ingredienten

  • 675 gr. aardappelen(geschild)
  • 150 gr. bloem
  • 1 kg. groene asperges
  • versgeraspte Parmezaan
  • boter of olijfolie
  • zout en peper

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in licht gezouten water.
  2. Giet ze af en pureer de aardappelen in een kom, kneed er de bloem door tot een elastisch deeg.
  3. Rol het deeg uit op en bebloemde plank en rol tot een worst van 2 cm dik en snijd deze in schijfjes.
  4. Druk eventueel de schijfjes op met een vork en laat ze op keukenpapier vallen.
  5. Kook de gnocchi enkele minuten in ruim gezouten water. Ze zijn gaar als ze bovendrijven.
  6. Kook ondertussen de asperges 3 minuten in water en giet ze af.
  7. Vermeng de gnocchi met boter of olijfolie naar smaak.
  8. Bestrooi met kaas en dien warm op met de asperges.