Griet met aardappelen in de schil en groene asperges.
Informatie
- Groen
- 2 personen
- Hoofdgerecht
- Minder dan 30 minuten
Bereiding
- Kook de goed gewassen aardappelen gaar in licht gezouten water.
- Bestrooi de bodem van een ovenschotel met de gesnipperde sjalotten en de takjes tijm.
- Schik de vissen op de sjalotten en giet er de wijn over.
- Zorg dat de wijn ongeveer tot de helft van de hoogte van de vis komt.
- Breng de wijn aan de kook op het fornuis en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 10 á 12 minuten.
- Blancheert ondertussen de asperges 4 minuten in kokend water.
- Haal de vis uit de schotel en verdeel in porties. (eventueel fileren, gaat gemakkelijk met een lepel en een vork).
- Breng het overgebleven kookvocht aan de kook en bindt met een klontje boter.
- Verwarm de asperges in de saus en verdeel over de vis.
- Napeer de vis met de saus en dien op met de aardappelen en een klontje boter.