Griet met aardappelen in de schil en groene asperges.

De ingredienten

  • 1 kg. groene asperges
  • 2 takjes tijm
  • 4 gesnipperde sjalotten
  • 1 glas droge witte wijn
  • 4 dikke aardappelen
  • 2 grieten (vis) van ongeveer 1,200 gr elk

Informatie

  • Groen
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de goed gewassen aardappelen gaar in licht gezouten water.
  2. Bestrooi de bodem van een ovenschotel met de gesnipperde sjalotten en de takjes tijm.
  3. Schik de vissen op de sjalotten en giet er de wijn over.
  4. Zorg dat de wijn ongeveer tot de helft van de hoogte van de vis komt.
  5. Breng de wijn aan de kook op het fornuis en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 10 á 12 minuten.
  6. Blancheert ondertussen de asperges 4 minuten in kokend water.
  7. Haal de vis uit de schotel en verdeel in porties. (eventueel fileren, gaat gemakkelijk met een lepel en een vork).
  8. Breng het overgebleven kookvocht aan de kook en bindt met een klontje boter.
  9. Verwarm de asperges in de saus en verdeel over de vis.
  10. Napeer de vis met de saus en dien op met de aardappelen en een klontje boter.