Terug naar Recepten

Griet met aardappelen in de schil en groene asperges.

Groen Hoofdgerecht 2 personen Max. 15 minuten

Griet met aardappelen in de schil en groene asperges.

Ingrediënten

 2 grieten (vis) van ongeveer 1,200 gr elk

 4 dikke aardappelen

 1 glas droge witte wijn

 4 gesnipperde sjalotten

 2 takjes tijm

 1 kg. groene asperges

Bereiding

  • Kook de goed gewassen aardappelen gaar in licht gezouten water.
  • Bestrooi de bodem van een ovenschotel met de gesnipperde sjalotten en de takjes tijm.
  • Schik de vissen op de sjalotten en giet er de wijn over.
  • Zorg dat de wijn ongeveer tot de helft van de hoogte van de vis komt.
  • Breng de wijn aan de kook op het fornuis en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 10 á 12 minuten.
  • Blancheert ondertussen de asperges 4 minuten in kokend water.
  • Haal de vis uit de schotel en verdeel in porties. (eventueel fileren, gaat gemakkelijk met een lepel en een vork).
  • Breng het overgebleven kookvocht aan de kook en bindt met een klontje boter.
  • Verwarm de asperges in de saus en verdeel over de vis.
  • Napeer de vis met de saus en dien op met de aardappelen en een klontje boter.