Terug naar Recepten

Groene asperges met een roomsaus en witte wijn

Groen Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Groene asperges met een roomsaus en witte wijn

Ingrediënten

 1 kg. groene asperges

 250 gr. gekookte ham

 1 dl witte wijn

 1 doosje roomkaas

 1 kleine ui

 1 teentje knoflook

 zout en peper

Bereiding

  • Schil het onderste gedeelte van de groene asperges en kook ze in water met zout en een snufje suiker 3 min. als u ze beetgaar wilt hebben of hooguit 5 min. als u ze zacht en gaar wilt hebben.
  • Snijd het teentje knoflook in plakjes en de ui in stukjes.
  • Bak de gesneden gekookte ham, de knoflook en de ui aan. 
  • Voeg 1 dl wijn toe en verwarm de massa.
  • Los hierin vervolgens de roomkaas op en goed doorverwarmen.
  • Breng het geheel op smaak met wat zout en peper giet de saus over de groene asperges.

    Smakelijk eten!