Terug naar Recepten

Groene asperges met garnalenmousseline

Groen Bijgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Groene asperges met garnalenmousseline

Ingrediënten

 1 kg. groene asperges

 200 gr. boter

 kervel

 1 dl slagroom

 200 gr. grijze garnalen

 2 soeplepels water

 3 eierdooiers

 citroensap

 peper en zout

Bereiding

  • Stoom de asperges tot ze gaar zijn en spoel ze in koud water.
  • Laat de boter smelten.
  • Klop op een zacht vuurtje de eierdooiers op met het water en het citroensap tot ze gaar zijn. Werk dan op met de gesmolten boter.
  • Warm de room op en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg op het laatste moment de garnalen toe.
  • Meng deze bereiding door de mousseline.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Warm de asperges op in een klontje boter en serveer ze met de garnalenmousseline.