Groene asperges met garnalenmousseline

De ingredienten

  • 1 kg. groene asperges
  • 200 gr. boter
  • kervel
  • 1 dl slagroom
  • 200 gr. grijze garnalen
  • 2 soeplepels water
  • 3 eierdooiers
  • citroensap
  • peper en zout

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Stoom de asperges tot ze gaar zijn en spoel ze in koud water.
  2. Laat de boter smelten.
  3. Klop op een zacht vuurtje de eierdooiers op met het water en het citroensap tot ze gaar zijn. Werk dan op met de gesmolten boter.
  4. Warm de room op en laat tot de helft inkoken.
  5. Voeg op het laatste moment de garnalen toe.
  6. Meng deze bereiding door de mousseline.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Warm de asperges op in een klontje boter en serveer ze met de garnalenmousseline.