Groene asperges met rookkaas

De ingredienten

  • 400 g groene asperges
  • 100 g rookkaas
  • 50 g boter
  • 25 g pijnboompitten
  • 4 eetlepels balsamico-azijn
  • 1/2 dl slagroom
  • zout / peper

Informatie

  • Groen
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd ongeveer 2 cm van de ondereinden van de asperges af. (Het schillen van groene asperges is niet nodig alleen als het dikke stengels zijn. Schil dan alleen het onderste gedeelte van de stengel).
  2. Snijd de rookkaas in stukjes.
  3. Kook de asperges in 5 min. beetgaar en laat deze goed uitlekken op een stoffen servet of theedoek. Leg de uitgelekte asperges vervolgens in een warme ovenschaal.
  4. Verhit de boter in een steelpan en roerbak de pijnboompitten totdat ze licht bruin geworden zijn.
  5. Roer de azijn en slagroom door de pijnboompitten en breng het geheel aan de kook.
  6. Neem de pan van het vuur en roer de rookkaas door het sausje. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep de saus over de asperges en plaats het geheel enkele minuten onder de gril zodat het een goudgele kleur krijgt.