Terug naar Recepten

Groene asperges met rookkaas

Groen Hoofdgerecht 2 personen 45 - 60 minuten

Groene asperges met rookkaas

Ingrediënten

 400 g groene asperges

 100 g rookkaas

 50 g boter

 25 g pijnboompitten

 4 eetlepels balsamico-azijn

 1/2 dl slagroom

 zout / peper

Bereiding

  • Snijd ongeveer 2 cm van de ondereinden van de asperges af. (Het schillen van groene asperges is niet nodig alleen als het dikke stengels zijn. Schil dan alleen het onderste gedeelte van de stengel).
  • Snijd de rookkaas in stukjes.
  • Kook de asperges in 5 min. beetgaar en laat deze goed uitlekken op een stoffen servet of theedoek. Leg de uitgelekte asperges vervolgens in een warme ovenschaal.
  • Verhit de boter in een steelpan en roerbak de pijnboompitten totdat ze licht bruin geworden zijn.
  • Roer de azijn en slagroom door de pijnboompitten en breng het geheel aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur en roer de rookkaas door het sausje. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de saus over de asperges en plaats het geheel enkele minuten onder de gril zodat het een goudgele kleur krijgt.