Terug naar Recepten

Groene aspergesoep met kipcrostini

Groen Soep 4 personen 15 - 30 minuten

Groene aspergesoep met kipcrostini

Ingrediënten

 500 gr. groene asperge

 1 kipfilet

 7 dl kippenbouillon (van tablet)

 1 sjalot gesnipperd

 1 tl scherpe mosterd

 1 pistolet in 4 sneetjes

 1 teentje knoflook geperst

 1 dl slagroom

Voorbeiding

Grill voorverwarmen op 175 C°.

Bereiding

  • Bouillon tegen de kook aanhouden en hierin het kipfilet in ca. 10 minuten pocheren. Uit pan nemen en laten afkoelen.
  • Het onderste gedeelte van de asperges schillen en in 3 stukken snijden.
  • In pan 1 el. olie verhitten en sjalot fruiten.
  • Bouillon, mosterd en asperge toevoegen en afgedekt ca. 15 min. laten koken.
  • Na 10 min. de aspergekopjes er uit nemen.
  • Rest van de olie met de knoflook mengen en pistolet sneetjes hiermee bestrijken.
  • Het brood onder de grill in ca. 4 min. krokant en goudbruin roosteren.
  • De kipfilet in vier schuine plakken snijden.
  • Crostini's beleggen met een plak kipfilet en aspergekop.
  • Aspergesoep met staafmixer pureren en door een fijne bolzeef gieten.
  • Slagroom erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep over glazen verdelen.
  • Crostini langs of in de soep leggen en serveren.